Permanente make-up

Om u de beste kwaliteit en resultaat aan te kunnen bieden gebruiken wij de beste apparatuur met de beste pigmenten zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw permanente make-up. Hiernaast volgen wij regelmatig opleidingen en masteropleidingen om op de hoogte te blijven van de allernieuwste technieken.

Een nieuwe behandeling bestaat altijd uit twee behandelingen waar minimaal zes weken tussen zit.

Questions and Answers

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up (PMU) is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt door middel van een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanente make up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is iets anders. Op een subtiële en heel natuurlijke wijze brengen we pigmenten in de bovenste laag van de dermis (ofwel stratum basale) aan. Met permanente make-up bespaar je veel tijd en zie je er op elk moment van de dag mooi uit.

Hoe lang blijft PMU mooi?

Permanente make-up blijft anderhalf tot twee jaar mooi. Daarna zal het geleidelijk vervagen. Om langer te genieten van de vorm en de kleur adviseren wij een touch-up na ongeveer een jaar. Zo blijven de wenkbrauwen langer mooi en fris.

Is PMU geschikt voor mij?

PMU is geschikt voor bijna iedereen. Soms wordt PMU afgeraden bij mensen die lijden aan diabetes of als u een chemokuur ondergaat.

Wat zijn powder brows?

Bij powder brows wordt de poedertechniek toegepast met de allernieuwste apparatuur. De pigmenten worden met een minuscule naald onder de huid aangebracht. Het voordeel van deze techniek van PMU is dat het geschikt is voor alle soorten huidtypen: een lichte of donkere huid, een droge of vette huid en grove poriën. Hoe droger de huid hoe langer de PMU mee gaat.

Hoe lang duurt de behandeling?

Gemiddeld duurt een ombre powder brows behandeling twee tot twee en een half uur. Tijdens de intake willen we graag weten wat uw wensen en verwachtingen zijn. In de eerste instantie zullen we de wenkbrauwen voortekenen aan de vorm van uw gezicht en uiteraard uw wensen. We zullen een aantal pigmenten aanbrengen op uw huid om te bepalen welke kleur bij u past. Indien u akkoord gaat, starten we met de permanente make-up behandeling.

Na de behandeling geven we u nazorg instructies mee. Deze zijn van belang bij het herstelproces van de wenkbrauwen/lippen/eyeliner. Probeer deze zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

Wat zijn de voordelen?

  • Geschikt voor alle huidtypen
  • Heel natuurlijk poedereffect
  • Wakker worden met perfecte wenkbrauwen
  • Geen beschadiging van de huid
  • Bijna geen roodheid of zwelling
  • Geen kale plekken
  • Geen littekens

Welke soorten permanente make-up lippen zijn er?

Permanente make-up lippen kunnen zowel een natuurlijke aanvulling zijn, evenals een extra accent aan je lippen geven. Door het tekenen van de mond kunnen de lippen mooi gevormd worden en optisch beter ogen. Je kunt kiezen uit drie vormen van permanente make-up voor de lippen: lipliner, lipliner met shadow of de lippen volledig ingekleurd.

Wat houdt de nazorg in?

Let op: na de behandeling dien je drie dagen je huid droog te houden. Gebruik dus geen water, bodymilk/ lotion en make-up op de net behandelde huid.

De eerste dagen zul je merken dat er een klein korreltje op de huid ontstaat. Dit is normaal en niet erg. Het is echter van belang dat je je huid de tijd geeft om dit zelf af te stoten, ga dus niet aan je lippen krabben of pulken. Als je dit wel doet, kunnen er littekens en oneffenheden in de lipcontouren ontstaan.

Vermijd daarnaast ook in de eerste week na de behandeling zoveel mogelijk de zon. Dat betekent ook dat je de eerste week geen gebruik dient te maken van de zonnebank.

Wij raden aan om na 1 tot 1,5 jaar voor een nabehandeling te komen. Als je dit niet doet, zal de permanente make-up lippen op den duur vervagen.